Трите най-популярни италиански предястия – 2 част

Трите най-популярни италиански предястия – 2 част

Уникален вкус и разкош. Това е италианската кухня не само в нашите очи, но и през погледа на много майстори готвачи. Мнозина я описват като съчетание от прости продукти, които комбинирани създават наситен и радващ небцето вкус. А добавяйки към това и богатството от рецепти, можем да кажем, че Италия е сърцето на кулинарния свят.

Но днес, отново няма да говорим за познатите в цял свят италиански специалитети. Вместо това ще продължим пътешествието и ще се върнем на предястията. Защото супа Минестроне не е единственото ястие, което заслужава нашето внимание.

За много хора брускетите са проста филийка хляб с подправки. Но в Италия те са едно от най-предпочитани предястия. Не само заради бързото и лесно приготвяне, но и понеже могат да се използват буквално всякакви съставки.

Трите най-популярни италиански предястия – 2 част

Брускетите са известни и със своята вековна тосканска история. Тя датира още от Римската епоха, когато земите между Рим и Тоскана са били окупирани от вражеска армия. Тогава хранителните запаси били ограничени. Затова местните хора започнали да ядат филиики хляб със сол, намазани със скилидка чесън и поляти със зехтин. След това ги слагали да се опекат в пещта.

Истината е, че тосканските жители толкова много харесали крайния резултат, че започнали да експериментират. Така първоначалният вариант на брускетите добил множество разновидности.

Една от тях била брускетите с домати, поръсени със сол и гарнирани с риган и босилек. Още от тогава се смята, че най-добрата комбинация е брускети с чаша вино.

С това ще приключим тази част от статията. А Вие обичате ли брускети? Споделете в коментарите кои са любимите Ви видове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *