Трите най-популярни италиански предястия – 1 част

Трите най-популярни италиански предястия – 1 част

Тайнствена с лек полъх от Средиземно море. Италианската кухня не може да бъде описана с една чиния или едно ястие. Тя е много повече от пицата и лазаня Болонезе, които са познати за повечето хора. Морски дарове, зехтин, сезонни зеленчуци, риба, подправки и билки. Това голямо разнообразие е само една малка част от зашеметяващото кулинарно богатство на Италия.

Ако и Вие обичате да експериментирате, тази статия е посветена на Вас – любителите на хубавата храна. В тази статия ще продължим да Ви изкушаваме с най-популярните италиански специалитети. Но този път ще поговорим за италианските предястия, на които не можем да се наситим.

Трите най-популярни италиански предястия – 1 част

Супа Минестроне е едно от най-обичаните предястия от италианците. Практически можете да откриете разновидности на рецептата във всеки регион от страната. И най-интересното е, че едва ли ще намерите 2 еднакви начина за приготвяне на тази супа.

Името ѝ произлиза още от римско време и буквално означава „много различни съставки”. Според някой исторически сведения, по времето на Рим, домакините са се чудили какво да правят с остатъците от предишните ястия. Така се родила идеята за предястие, което е съставено от остатъците от тях и пресни сезонни зеленчуци.Резултатът бил учудващо сполучлив и бързо се превърнал в хит, който и до днес е запазен в италианската кухня. 

Днес супа Минестроне се приготвя най-вече от пресни сезонни зеленчуци, като към тях се добавя паста или ориз. Общите съставки включват боб, лук, целина, моркови и домати. Може да бъде направена както с месо, така и вегетарианска.

Но каквото и да сложите, резултатът винаги е един и същ – ароматна гъста супа!

С това ще приключим първата част от статията. Следете нашия блог, защото скоро ще Ви представим и второто любимо предястия на италианците!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *