Преоткрийте тайната на италианската кухня с Amici

Преоткрийте тайната на италианската кухня с Amici

За всички любители на хубавата храна и новите изживявания, ние от Пицария Амичи сме отново тук. И днес ще Ви зарадваме с нова статия от света на италианската кухня. Ако следите нашия блог, вероятно вече знаете отношението ни към Италия и рецептите, които сътворяват сътворяват техните майстори готвачи. Затова затегнете коланите и нека заедно да отскочим до отново до любимото място.

Много хора се се опитвали да разгадаят тайната на италианската храна през годините. Някой твърдят, че тя се крие в традицията, която се предава от поколение на поколение. За други истината се крие в съчетаването на оригиналната рецепта и правилните състави. Докато трети мислят, че това се дължи на доматите. Да, точно така. Правилно прочетохте!

Някой кулинари и до днес твърдя, че уникалността на италиански вкус се е появил след като местните жители са включили доматите в кухнята си. Трудно е да се повярва, но преди Кристофор Кулмб да отпътува за Америка в края 1400 година, италианците никога не са виждали домат.

Пренасянето на доматите в Италия е началото на една нова кулинарна ера. Не след дълго, Южна Италия се превръща в „царството на доматите”, заради благоприятния си климат. Така доматите стават незаменима част от италианската кухня. Например в Милано ги използват за ризотото, докато местните жители на Неапол ги предпочитат на доматен сос и като основа за пицата си.

А Вие обичате ли домати? Споделете в коментарите любимите си ястия и какво най-много Ви харесва в италианската кухня. Очаквайте скоро още интересни статии и новини от Италия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *