Два интересни факта за италианската кухняДва интересни факта за италианската кухня

Два интересни факта за италианската кухня

Ако сте любител на пътешествията и хубавата храна, Ви препоръчваме да посетите Италия. Но в тази статия няма да Ви споменаваме за богата култура, живописните селища и вълнуващите градове. Нито да Ви обясняваме за прекрасната природа на страната. Сигурни сме, че тях и сами ще можете да видите и да им се насладите от първа ръка. Вместо това отново ще се фокусираме на италианската кухня – нашата страст и призвание.

За много хора, именно италианската кухня е вдъхновението, което ги кара да се връщат отново и отново. Затова, ако се чудите дали това е точната туристическа дестинация и за Вас – настанете се удобно и ни отделете няколко минути. Защото в следващите редове ще Ви запознаем с няколко интересни факти за италианската кухня, които не са широко известни.
Закуска
Италианците отделят специално внимание на всяко едно хранене. Но, докато обядът и вечерята са съвършено изпипани до най-малкия детайл, то закуската е непретенциозна и сладка. В градовете повечето хора бързат за работа, затова и през седмицата не отделят повече от 10 минути за приготвянето ѝ. Най-популярната закуска е кроасан, препечен хляб с конфитюр, пай с плодове или палачинки. Това е и изборът, които ще откриете в повечето кафенета.
Сладолед
Друг много интересен факт от италианската кухня е, че в някой региони подправят сладоледа си. Да точно така! Джелатото, което можете да си купете от сладоледните магазини може да бъде поръсено със сол, дафинов лист и дори зехтин. А Вие бихте ли опитали тази необичайна комбинация?

Споделете в коментарите Вашите наблюдения за италианската кухня и кое Ви хареса най-много, когато посетихте страната. Следете блога ни, защото скоро ще Ви зарадваме с нови публикации за италианската кухня.

One thought on “Два интересни факта за италианската кухня

  1. Благодаря за информацията!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × four =