Два интересни факта за италианската кухня

Два интересни факта за италианската кухня

Ако сте любител на пътешествията и хубавата храна, Ви препоръчваме да посетите Италия. Но в тази статия няма да Ви споменаваме за богата култура, живописните селища и вълнуващите градове. Нито да Ви обясняваме за прекрасната природа на страната. Сигурни сме, че тях и сами ще можете да видите и да им се насладите от първа ръка. Вместо това отново ще се фокусираме на италианската кухня – нашата страст и призвание.

За много хора, именно италианската кухня е вдъхновението, което ги кара да се връщат отново и отново. Затова, ако се чудите дали това е точната туристическа дестинация и за Вас – настанете се удобно и ни отделете няколко минути. Защото в следващите редове ще Ви запознаем с няколко интересни факти за италианската кухня, които не са широко известни.

Италианците отделят специално внимание на всяко едно хранене. Но, докато обядът и вечерята са съвършено изпипани до най-малкия детайл, то закуската е непретенциозна и сладка. В градовете повечето хора бързат за работа, затова и през седмицата не отделят повече от 10 минути за приготвянето ѝ. Най-популярната закуска е кроасан, препечен хляб с конфитюр, пай с плодове или палачинки. Това е и изборът, които ще откриете в повечето кафенета.

Друг много интересен факт от италианската кухня е, че в някой региони подправят сладоледа си. Да точно така! Джелатото, което можете да си купете от сладоледните магазини може да бъде поръсено със сол, дафинов лист и дори зехтин. А Вие бихте ли опитали тази необичайна комбинация?

Споделете в коментарите Вашите наблюдения за италианската кухня и кое Ви хареса най-много, когато посетихте страната. Следете блога ни, защото скоро ще Ви зарадваме с нови публикации за италианската кухня.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *