Особености на италианската кухня

Особености на италианската кухня

Ако обичате да експериментирате с вкусовете и да предизвиквате сетивата си, италианската кухня е точно за Вас. Впечатляваща и с богата история. Традиционната италианска кухня, още от миналото е станала известна със своята изтънченост и разнообразието на използваните съставки.

В предните статии Ви запознахме с някой от най-известните италиански специалитети. Преведохме Ви през свежестта на средиземноморието, преминахме през морските деликатеси и достигнахме до онази уникална сладост, която все още ни е на сърце. Затова в тази статия ще погледнем на националната кухня на Италия от друг ъгъл. Ще Ви запознаем с особеностите ѝ и ще Ви обясним с какво тя се различава от останалите популярни кухни.

Традициите

Италианците са един от народите, които прекарват голямо време на масата и вярват, че храната е основа част от живота. Всеки регион си има специфични ястия и традиции, които се предават от поколение на поколение, запазили се и до днес. Всичко е от значение – от времето за приготвяне на тестото до използваните подправки. Може да се каже, че националната им кухня, такава каквато я познаваме ние е сбор от най-известните рецепти от 20-те области на страната. Затова и едно ястие може да има няколко различни начина на приготвяне, различаващи се в детайлите и имащи различен вкусов нюанс.

Свежи съставки

Всички италиански ястия са базирани на основата на пресни и качествени съставки, които са свободно достъпни на всякъде. Готвачите отделят нужното внимание на всеки един детайл от рецептата и никога не правят компромиси за свежестта или качеството на компонентите. Точно заради концепцията винаги да се използват свежи храни, италианската кухня е разделена и на сезони. Така всеки сезон се използват единствено зеленчуци и плодове, типични за него.

Ако искате да се докоснете до традиционния италиански вкус, заповядайте в Пицария Амичи. Ние ще Ви посрещнем с усмивка и ще Ви преведем през необятния и вкусен свят на италианската кухня.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *