Есенно вдъхновение от сърцето на Италия

Есенно вдъхновение от сърцето на Италия

Есента е идеалния момент да се разходите по бреговете на Средиземноморието. Да се докоснете до очарователната красота на Италия и да опитате невероятната й кухня. Защото този сезон се свързва не само с прибиране на реколтата, а и с невероятно разнообразие от сезонни съставки и ястия.

Днес ще Ви отведем на разходка из хълмовете на Тоскана и горите на Пиемонт. Ще Ви представим някои от най-популярните сезонни рецепти, които ще поканят есента в дома Ви.

Pappardelle ai funghi са дълги, плоски и широки яйчени спагети, които са традиционни за региона на Тоскана. Особеното е, че се приготвят ръчно и са сготвени със съставки, типични за есента – гъби и трюфели.

Името им идва от италианския глагол „pappare”, което означава „поглъщам”. Това вероятно се дължи както на невероятния им вкус, така и на бързината, с която се консумират.

Risotto ai funghi e tartufo впечатлява със своя богат есенен аромат. Ризотото се приготвя с комбинация от диви гъби, манатарки и пресни бели трюфели. Особеното за тях е, че могат да се открият само от Септември до Януари. Дървесният аромат на гъбите се съчетава идеално с ориза, който разбира се е ал денте.

Ribollita е още една рецепта от Тосканския регион. Това ястие често има консистенцията между яхния и супа. Понякога прилича повече на супа, но всичко зависи от съставките му. Интересното е, че за приготвянето му се използват остатъци като хляб, боб, панада, овесена каша или пойдж. Към тях се прибавят голямо разнообразие от сезонни зеленчуци като манголд, праз лук, моркови, целина или каквото има на сергиите на пазара.

Това са само три от любимите есенни вкусове на италианците. Не пропускайте да научите повече за кухнята им в нашия блог.

3 thoughts on “Есенно вдъхновение от сърцето на Италия

  1. Есен или зима, вкусно ще си хапнем довечера. Заинтригува ме ястието Риболита с остатъцу от хляб и боб в комбинация със зеленчуци. Определено ще оползотворя остатъците в хладилника за тази вкусна на пръв поглед рецепта.

  2. Интересна статия. Любипитството ми да опитам тези ястия се засисли. Любител съм на италианската кухня и ще ми е доста интересно да вкуся традиционни ястия, особено ако е на място.

  3. Страхотна статия! Обожавам италианската кухня, особено супите през зимата и есента са за предпочитане. Със сигурност ще опитам от вашите супи сигурна съм, че са вкусни както всички останали ястия, които предлагате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *