Летни емоции с италиански вкус

Летни емоции с италиански вкус

Независимо от плановете Ви за лятото, не пропускайте да отделите време за себе си. Насладете се на почивката си с чаша вино и порция италиански вкус. Ще останете изненадани колко добре ще се почувствате и още от първата хапка ще се пренесете в Италия – страната, където храната се е превърнала в същинско изкуство.
В тази статия ще продължим да говорим за италианската храна – познатите и непознатите за България ястия. Но този път акцента ще е летен. Ще Ви разкрием какво ядат италианците през топлите месеци и ще се опитаме да изкушим сетивата Ви още мъничко.

През горещите дни, малко хора са настроени да ядат тежки тестени ястия, затова и повечето ресторанти променят менюто си според сезона. Затова и една от най-обичаните комбинации е пъпеш и шунка. Това изключително просто за приготвяне блюдо представлява резенчета пъпеш, обвити с шунка. Видът на месото зависи от района и може да е прошуто или парма. За сметка на това ястието е основно за всяка маса през лятото. Произхода му датира през 2 век, когато лекарите са смятали, че комбинацията от солената шунка и сочния сладък пъпеш е полезна за здравето.

Капонатата (Caponata) е Силицианско ястие, в което се съдържат всички летни зеленчуци и прилича на яхния. Патладжаните и каперсите са главните герои в тази чиния и се гарнита със сладки домати и сос. В зависимост от региона, ястието може да съдържа и други зеленчуци като целина, картофи и дори чушки.
Изглеждат вкусно нали? Следете нашият блог, защото ние ще продължаваме да Ви запознаваме с италианската кухня и да Ви изкушаваме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *