Eсен на средиземноморието – 1 част

Eсен на средиземноморието – 1 част

Както не веднъж сме Ви споделяли, италианската кухня залага на сезонните плодове и зеленчуци. А есента е един от най-вкусните сезони в Италия, изпълнен не само с цвят, но и с много пресни съставки.

В тази статия ще отидем на едно малко гурме пътуване из Средиземноморието. И ще Ви представим някой от най-вкусните сезонни съставки, които влизат в много от рецептите.

Не можем да говорим за есен, без да споменем един от любимите есенни компоненти на италианците. А именно – кестените. Те са широко разпространени в цялата страна. Могат да се срещнат както печени, така и включени в хляб, супа, спагети, ризото и различни сосове.

Eсен на средиземноморието – 1 част

Традиционните „Caldarroste” или печени кестени се приготвят на огън в отворен тиган. Преди печене трябва да се направи разрез в средната част на кестена. Това е тайната за съвършено приготвените кестени. По този начин парите ще могат да излязат от него, позволявайки на люспата да се отвори и да сварят напълно.

Тиквата е друга сезонна наслада, която е любима на италианците. Градовете от цялата страна имат фестивали, посветени на нея. Един от най-известните е във Венцоне – село в северна Италия. Техният празник е толкова грандиозен, че включва театрални шоута, състезания за най-големите и добре отгледани тикви, търговска зона и други.

Едно от най-известните основни ястия с тиква е Cappellacci di zucca. Това са тиквени равиоли, които се имат плънка от тиква и се сервират с масло, билки и рагу.

Разбира се, това е само малка част от многообразието на италианската кухня през есента. Следете нашият блог, защото скоро ще Ви продължим темата и ще Ви споделим още много вкусни изкушения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *